Home   Support   Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat u een vraag heeft over de werking van het systeem of dat iets niet helemaal duidelijk is. Speciaal daarvoor is 'veelgestelde vragen' opgezet. Wij hopen u hiermee zo goed mogelijk van dienst te zijn. Staat uw vraag er niet bij of heeft u aanvullende vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we staan u graag te woord.

IDEAL - Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over iDEAL, de kosten en contractinformatie.

 

 • Zijn jullie de organisatie iDEAL?

  Nee, OVAS verzorgt alleen de technische mogelijkheid om iDEAL op uw website of webshop te plaatsen om zo betalingen te ontvangen.

  Indien u vragen heeft over gedane betalingen via iDEAL verwijzen wij u naar Currence iDEAL B.V., eigenaar en merkhouder van de betaalformule iDEAL.

 • Komen er geen verdere kosten bij voor iDEAL?

  Voor de levering van iDEAL betaalt u geen abonnement en start-up kosten, alleen 49 cent exclusief BTW per transactie. Als u wilt dat OVAS iDEAL voor u implementeert in uw webshop, dan wordt hier een vrijblijvende offerte voor opgemaakt.

 • Wat is de contractduur?

  Het contract dat u aangaat is voor onbepaalde tijd.

 • Wat is de opzegtermijn en wat zijn hier de kosten voor?

  Er is geen opzegtermijn. U kunt op elk gewenst moment stoppen met het ontvangen van iDEAL betalingen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 • Hoeveel transacties kan ik per maand doen?

  Het aantal transacties per maand is onbeperkt.

 • Wat krijgt de klant te zien als er een betaling gedaan is?

  Dit is geheel naar uw eigen voorkeur in te vullen. U kunt de klant bijvoorbeeld terugsturen naar uw website en daar een melding plaatsen waarin u de klant bedankt voor zijn aankoop.

 • Wanneer wordt de betaling op mijn rekening gestort?

  Mits het over te boeken bedrag € 25,- of hoger is, worden verrichte betalingen elke maandag overgeboekt naar uw rekeningnummer. Onder de € 25,- wordt de uitbetaling een week opgeschoven.

 • Wat krijg ik van OVAS?

  U krijgt van ons een technische handleiding en de vereiste programmering bestanden om iDEAL te implementeren in uw webshop. U kunt deze bestanden aan uw website / webshop ontwikkelaar geven zodat zij dit voor u kunnen implementeren. Ook OVAS kan deze plugin voor u implementeren, vaak tegen lagere tarieven dan uw website-ontwikkelaar. Wij maken graag vrijblijvend een offerte voor u.

 • Hoe werkt iDEAL met OVAS?

  Pluspunt is dat alle transacties die worden gedaan, automatisch worden geregistreerd in zowel de boekhouding als in het relatiebeheer van het OVAS pakket. 

  Voorbeeld: een klant plaatst een bestelling op een webshop, vult zijn gegevens in en betaalt met zijn Rabobankrekening via iDEAL. Alle persoonlijke gegevens worden toegevoegd in het relatiebeheer. Als de betaling via iDEAL succesvol is afgerond, wordt de betaling toegevoegd aan de relatie. Als u vervolgens de bankmutaties inleest, dan herkent OVAS automatisch de transactie en wordt deze boekhoudkundig verwerkt. U beschikt zo dus over alle gegevens, zonder enige inspanning. Ideaal iDEAL!

 

Bekijk de iDEAL pagina

afdrukken Deze pagina afdrukken